Een nieuw fenomeen in de medische wereld zijn oplosbare hechtingen in de mond. Het klinkt gek maar het is een geweldige uitvinding. Laten we kijken naar een toepassing als voorbeeld.
Tandchirurgie
Deze methode wordt gebruikt bij onder andere tandvleesoperaties. Dat noemen ze ook wel een flap-operatie. Hierbij wordt het tandvlees losgemaakt en opzij geschoven, uiteraard onder plaatselijke verdoving en wordt het ontstoken weefsel weggehaald. Als de operatie klaar is wordt de wond dichtgenaaid. Dit gaat eigenlijk net als elke andere operatie met draad of iets wat daarop lijkt.
Je voelt het wel zitten in je mond en is in het begin even een raar gevoel. Maar na een aantal dagen gaat het vanzelf weg. Het lost op en verdwijnt uit je lichaam via het tandenpoetsen (let op met een elektrische tandenborstel, meer info hier!) of via het maag-darmkanaal. Het zijn zogenaamde oplosbare hechtingen die in je mond zitten.
Andere toepassingen
Dit voorbeeld uit de tandheelkunde is maar uit een van de toepasgebieden. Want ook op andere medische terreinen waarbij een operatie uitgevoerd wordt, wordt tegenwoordig gewerkt met oplosbare hechtingen. Het grote voordeel is dat je niet terug hoeft naar de operatiestoel om de hechtingen eruit te laten halen.