Oplosbare hechtingen verwijderen

Oplosbare hechtingen hebben veel voordelen tegenover reguliere hechtingen. Zoals de naam al zegt lossen ze ook zelf op, waardoor de noodzaak om ze te verwijderen er dus niet is. Toch kan het af en toe voorkomen dat je ook oplosbare hechtingen moet verwijderen. In dit artikel bespreken we enkele van deze oorzaken.

Redenen op oplosbare hechtingen te verwijderen

Net als bij reguliere hechtingen kan er ook bij oplosbare hechtingen wel eens iets mis gaan en kan het dus toch zo zijn dat je na het plaatsen van de hechtingen nog eens terug moet naar de dokter. Dit in verband met een overblijfsel dat bijvoorbeeld verwijderd moet worden.

Gezien oplosbare hechtingen uit natuurlijke materialen bestaan en gemakkelijk door het lichaam afgebroken kunnen worden, wordt alles wat onder de huid zit afgebroken door lichaamsvocht. Koen liet ons alvast weten dat mensen die zich zorgen maken over de veiligheid van het product zich geen zorgen moeten maken: deze organische hechtingen mogen zelfs op orgaanweefsel gebruikt worden!

Soms is het zo dat er een klein uiteinde of knoopje aan de buitenkant van de huid zit en daar kan het vocht de hechting dus niet bereiken. In een dergelijk geval komt het ook wel eens voor dat dit overblijfsel er vanzelf afvalt, al is het in de meeste gevallen zo dat je naar de arts kunt waar deze het gemakkelijk en pijnloos kan verwijderen.

Oplosbare hechtingen verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *