Wat als oplosbare hechtingen ontsteken?

In dit artikel leggen we uit wat oplosbare hechtingen zijn, wanneer artsen ze gebruiken en hoe lang het duurt voordat ze zijn opgelost. We bespreken ook of het veilig is om met ze te baden of te douchen, hoe voor ze te zorgen, of ze thuis veilig kunnen worden verwijderd, mogelijke complicaties en wanneer een arts te raadplegen.

Oplosbare hechtingenWat zijn oplosbare hechtingen?

Oplosbare hechtingen zijn een soort hechtdraad die fabrikanten maken met speciale materialen, zoals dierlijke eiwitten of synthetische polymeren, die chemicaliën in het lichaam kunnen afbreken en absorberen.

Omdat het lichaam deze hechtingen geleidelijk kan opnemen, hoeft een persoon niet terug te keren naar een kliniek of ziekenhuis voor verwijdering. Niet-absorbeerbare hechtingen bestaan ​​meestal uit materialen zoals nylon of zijde.

Het lichaam kan deze materialen niet opnemen, dus iemand heeft een zorgverlener nodig om de hechtingen te verwijderen zodra de wond is genezen.

Wanneer worden ze gebruikt?

Hoe een arts ervoor kiest om een ​​wond te sluiten, hangt af van de grootte, diepte en het type wond, evenals de deskundigheid en het comfortniveau van de arts met verschillende sluittechnieken. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg geven vaak de voorkeur aan niet-absorbeerbare steken boven oplosbare steken, omdat ze erg sterk zijn en het lichaam ze niet afbreekt. Ze gebruiken meestal niet-absorbeerbare hechtingen om oppervlakkige wonden te sluiten. Artsen kunnen echter kiezen voor oplosbare hechtingen voor diepere wonden of chirurgische incisies.

Om een ​​diepere wond te sluiten, kunnen ze verschillende lagen weefsel aan elkaar hechten met oplosbare hechtingen. Het gebruik van oplosbare hechtingen zorgt voor minder spanning en maakt het voor artsen gemakkelijker om de vorm van de wond aan te passen, waardoor de kans op heropening van de wond kleiner wordt en er minder littekens ontstaan. De meest waarschijnlijke complicatie van hechtingen is een wondinfectie. Als u de wond echter schoon en droog houdt en de zorginstructies van de arts opvolgt, wordt het risico op infectie aanzienlijk verkleind.

Oplosbare hechtingen arm

Tekenen en symptomen van een geïnfecteerde wond kunnen zijn:

  • de huid rond de wond wordt gezwollen, rood of warm
  • verergering van pijn uit het wondgebied
  • een onaangename geur of afscheiding die uit de wond komt
  • koorts
  • opgezwollen klieren
  • algemeen onwel voelen
  • Een te lage bloeddruk
  • Mensen die vermoeden dat hun wond geïnfecteerd is geraakt, moeten onmiddellijk medische hulp inroepen. Een geïnfecteerde wond kan tot ernstige complicaties leiden, zoals cellulitis en sepsis.

Wanneer moet je naar een dokter

Hechtingen kunnen ook scheuren of losraken, waardoor de wond weer open kan gaan. Als dit gebeurt, moet een persoon zo snel mogelijk zijn arts raadplegen, zodat hij de hechtingen kan vervangen. Mensen moeten onmiddellijk hulp zoeken als ze vermoeden dat hun wond mogelijk geïnfecteerd is geraakt. Een persoon moet ook een arts bezoeken als zijn hechtingen knappen, breken of loskomen.

Overzicht

Oplosbare hechtingen bestaan ​​uit materialen die het lichaam kan afbreken en opnemen. Ze hebben geen arts nodig om ze te verwijderen en zullen uiteindelijk vanzelf verdwijnen. Artsen gebruiken meestal oplosbare hechtingen voor diepere wonden. Voor meer oppervlakkige wonden geven ze meestal de voorkeur aan niet-absorbeerbare hechtingen. Het is belangrijk om de zorginstructies van de arts op te volgen nadat u hechtingen heeft ondergaan. Mensen mogen niet proberen hechtingen te verwijderen zonder toestemming van hun arts. Iedereen die vermoedt dat zijn wond geïnfecteerd is geraakt, moet zo snel mogelijk medische hulp inroepen.